SELECT EPISODES:

Osman Intemeietorul, ep 64 subtitrat romana (final sezon 2)

a iesit sezonul 3, episodul 65

Poftiti de haliti si episodul 64 tradus bine in limba rumaneasca, ultimul din sezonul 2, in care Osman fara copii, ajunge Osman cu doi copii, ambi baieti. Nu stiu limba turceasca, de aceea ma conduc orbeste dupa traducerile in engleza, ce sunt cam subtirele, superficiale, dar, oricum ar fi, a iesit mai bine decat celelalte episoade traduse la automat.

ulimul episod al sezonului 2, asta inseamna ca va continua, desi nu se stie inca cand anume vor incepe filmarile pentru sezonul 3, dar, probabil, ne revedem la toamna

In acest ultim episod, Osman se tot bate ca-n desene animate cu grecii ortodocsi din Bizant, cu aceeasi figuratie naiva de senzatie. Speram ca urmatorul sezon 3 va avea mai multa logica si va fi mai obiectiv. Admit ca serialul e bine filmat, si, in general, binisor preparat, dar stilul asta de a manevra faptele si istoria, de a folosi intriga, iubirea si actiunea doar pentru a face propaganda religios-nationalista stupida, nu va prinde bine pana la urma…nici macar lor, turcilor.